måndag 2 augusti 2010

LIKA FAST ÄNDÅ OLIKA

I mitt senaste DT-paket från Hobbyglädje fick jag förutom stämpeln "Psst Dani och Taylor" från Mo Manning även denna stämpel "Faraway Thoughts" från Leanne Ellis. Denna stämpeln blev en utmaning minsann, det är inte denna typ av stämplar som jag vanligtvis använder. Men det var bara att bita ihop och låta kreativiteten flöda...

Här kommer resultaten:Materiallista:

Stämpel: "Faraway Thoughts" från Leanne Ellis
Färglagd med distresser på 300g akvarellpapper.
Papper: Vit cardstock, mönsterpapper från Maja Design - "Crea Diem". Här har jag även använt mig av masker från Tim Holtz - "Timeworks" för att skapa effekter. Jag har använt mig av distressdynor i olika blå nyanser.
Kanterna är sedan infärgade med distressdynan Black Soot.
Dekorationer: Blommorna är hemgjorda med hjälp av en blomstans. (Denna finns i olika storlekar och kan förbeställa på Hobbyglädje.) Jag stansade helt enkelt ut två blommor i tunnt papper och färgade sedan in dem med distressdynor i blå nyanser, skrynklade ihop dem för att få volym och satte en gul lite större brad i (från Panduro). Avslutade med att ge blommorna lite stickles.
En liten bit "Film Strip Ribbon" från Tim Holtz.
Ljusblå öljetter och ljusblått tunnt organza band med en liten charm i.
Vitt prickigt band och halvpärlor från Inkido.Materiallista:
Stämpel:
"Faraway Thoughts" från Leanne Ellis.
Bokstavsstämplar från Fiskars.
Papper: Turkos prickig cardstock, vit cardstock som jag färgat in med distressdynor i blå toner, fixat kanterna med en edge scrapper. Svart cardstock bakom som matta till stämpelmotivet.
Dekorationer: Blå puncinelle, lila blomma från Prima. Silvriga häftklammer och sivrig pearlmaker.
Allt material hittar ni hos Carina och Therese på Hobbyglädje!

Ha en trevlig kväll!
Kram Emelie

2 kommentarer:

 1. Jag förstår vad du menar med att det är en utmaning att skapa med stämpeln, jag köper inte heller vanligtvis den typen.
  Korten är kanonfina! =)

  kram Anna

  SvaraRadera
 2. Det är väl just det som är charmen med att vara DT, att få skapa med sådant man vanligtvis inte gör. Att tvingas tänka utanför sina ramar. Korten är jättesnygga!
  kram Annika

  SvaraRadera