torsdag 17 juni 2010

ÄNNU EN DAG MED STRÅLANDE SOL

Åh vad det är härligt att vakna och mötas av en stor härlig sol utanför fönstret, nu blir det att äta lite frukost för att sedan gå ut och bara njuta av det härliga vädret. Det gäller ju att ta tillvara på dessa dagar, den svenska sommaren är ju som vanligt ganska varierande...

Idag tänkte jag visa några kort som jag gjorde för ett tag sedan.
Har ni inte använt distressdynor så kan jag verkligen rekommendera er att testa. De är mycket användbara, dels att färga in kanter med. Men också för att skapa egna mönster och effekter på papper. Jag använder dem ofta till att göra eget mönsterpapper.


Här har jag färgat in mina kort med följande färger Faded jeans, Shabby Shutters och Dusty concord. När jag färgat in pappret lägger jag punchinella över och "duttar" med samma färg som jag färgat in med. Det blir på detta sett lite mönster på pappret.


När detta är gjort stämplar jag med "Öppna landskap" från Inkido i kanten på kortet, denna stämpel är ganska bred så jag färgar bara in en del på den. Även här använder jag samma färg som jag färgat in kortet med.


Blomman kommer från Hero Arts och denna stämplar jag tre gånger med svart färg, häller sedan på klart embossingpulver och värmer med en embossingpistol. Även texten "kramar" från Inkido är embossad.
Avslutningsvis stansar jag ut två fjärilar med Martha Stewart Double Punch Monarch Butterfly och dekorerar dem med stickles.

Ha en skön dag!

Kram Emelie

5 kommentarer:

 1. Vilka härliga kort ! Användbara stämlar du har....
  och ett antal distresser va ?...Jag äger bara en distressdyna än så länge - men det lutar åt att det blir fler !!
  maila mig på pooh_petra@yahoo.com så kanske vi kan lösa ditt probelm med färg och storlek på text....

  Kramar från Petra

  SvaraRadera
 2. Vad smart att dutta färg över punchinella...att jag inte tänkt på de förut! Det ska absolut testas snart. Snygga kort!

  Ha de fint i värmen!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jättesnyggt komponerat med stämplarna, och läckert med fjärilarna på! Blir ju alltid unikt med egena bakgrunder också.
  Kram kram:)

  SvaraRadera
 4. Superfina kort!! Vilken fin blogg du har!

  SvaraRadera